Kerstmarkt Lille


© Depositphotos
De traditionele kerstmarkt is niet meer uit de Duitse steden weg te denken in de winterperiode. De versiering wordt uit de kast gehaald en de houten kraampjes worden vormen samen een sfeervol kerstdorp. Maar niet alleen in Duitsland vind je deze markten. Ook de Franse stad Lille presenteert in november en december met trots een eigen kerstmarkt.

De kerstmarkt in Lille is verspreid over Place Rihour en Place du Général de Gaulle. Kerstballen in alle kleuren en maten, kaarsen en handgemaakte kerststallen: wie nog versiering in moet slaan is hier op de juiste plek. Vertrek met een lege maag naar de markt, want er zijn genoeg regionale lekkernijen om te proeven. Je kunt de kerstmarkt natuurlijk niet verlaten zonder een glaasje traditionele glühwein te drinken. In een gondel van het gigantische rad toren je hoog boven de markt uit. Met name ’s avonds heb je een prachtig uitzicht over de lichtversiering en de sfeervolle pleinen. Ook de gevels van veel winkels en huizen zijn rijkelijk versierd.

De kerstmarkt in Lille is beslist een bezoek waard en ideaal te combineren met wat kerstshoppen in de autovrije winkelzone. Vanuit Brussel is het ongeveer een uur rijden naar deze Noord-Franse stad.

Promoties

Touroperators


Advertentie


 

Footer